O nama

Studio apartman "Pastello" Rovinj

Jedna od najboljih lokacija u Rovinju, izuzetno ljubazni domćini, a poklon dobrodošlice smo odlučili sačuvati za uspomenu...

Alice Boyd

Prekrasan smještaj u prekrasnom Rovinju. Uređenje vrhunsko, odlična pozicija i ono što se meni najviše dopalo: osjećaj povezanosti s gradom i morem...

Richard Burke

266km

od Venecije


183km

od Ljubljane


250km

od Zagreba


41km

od Pule


Jadranka i Mate Poropat, koji su i sami zaljubljenici u putovanja i otkrivanje novih prostora vaši su domaćini.

"Volimo putovati. Kad god ulovimo vremena priuštimo si putovanje. Uglavnom koristimo apartmane za smještaj jer oni nam daju osjećaj slobode u raspolaganju vremenom i prostorom. U njima smo vidjeli i doživjeli različita iskustva; od predivno uređenih interijera, ljubaznih domaćina i topline emocija do onih napunjenih otpatcima namještaja i tmurnom energijom. Ono što nas je uvijek osvajalo su apartmani u koje su domaćini unijeli sebe i svoje emocije, lijepo usklađene boje, detalji ručne izrade, lijepi prekrivači, svježe cvijeće, poneka srdačna poruka na zidu... takve apartmane pamtimo i uvijek im se rado vraćamo.

Kako smo imali stan u starom gradu Rovinja odlučili smo ga urediti na naš način i ponuditi ga gostima. Želimo našem gostu dati ono u čemu bi i mi uživali; sklad, mir i dobre emocije."

Jadranka i Mate

Rovinj

 

Rovinj (tal. Rovigno) je grad u Hrvatskoj. Nalazi se na zapadnoj obali Istre. Skupa s Porečom je najjači turistički centar Istre, te jedan od najjačih na Jadranu. Područje grada Rovinja graniči s općinama Bale, Kanfanar, Sv. Lovreč i Vrsar.

 

Pogledajte video

Vinogradi Poropat

Loza nam je ove godine rodna i zdrava, pogoduje joj sušno ljeto sa mnogo sunca. Bolesti nema, a duboka crvena zemlja na kojoj raste ima dovoljno vlage za razvoj zdravih i sočnih bobica grožđa. Kako bi dobili na kvaliteti ploda radili smo zelenu berbu, skidali smo višak grozdova i ostavljali samo najkvalitetnije bobice koje će u punom sazrijevanju dati urod od 1 do 2 kg po trsu. Vjerujemo da će nam vrijeme i dalje biti naklonjeno te da će berba početi već u prvom tjednu rujna.

A koliko je naš vinograd spokojno i sigurno mjesto pokazuje i posjet ženke fazana koja se došla rashladiti na vlažnom tlu ispod grma rajčice. Pored toga, osvježenje je pronašla i u njezinim crvenim plodovima. Sve ih je pojela! Njam rajčice! Sreća da u blizini postoji tržnica gdje za nas možemo kupiti rajčice!