Rovinj je vaša idealna gastro destinacija

Rovinj Gastronomija

Veliki smo ljubitelji istarske gastronomije čija raznolikost i uravnoteženost nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Istra je poznata po najboljem maslinovom ulju, domaćoj tjestenini, tartufima, divljim šparogama, istarskom pršutu, svježoj ribi, rakovima i školjkama. Ne smijemo zaboraviti ni istarska vina – još jedan jedinstveni simbol koji istinski definira istarski identitet.
Osim što smo veliki gurmani, ponosni smo vlasnici prekrasnog vinograda Poropat, a vi ste više nego dobrodošli kušati naše vino i posjetiti naše vinograde 😊
 

Zašto je Rovinj odlična destinacija za upoznavanje s okusima Istre?

 
Zahvaljujući svom položaju i popularnosti, Rovinj vam može ponuditi istinski autoktoni doživljaj tradicionalnih jela u mnogobrojnim konobama. Za one koji vole sofisticiraniji okus, u Rovinju ćete pronaći 4 Michelineova restorana, ali i izvrsne restorane koji nude sve od domaćih do Francuskih jela.
 
Rovinj se etablirao kao najbolja gastro destinacija istarskog poluotoka i samim time zaslužio biti domaćin dva prestižna gastronomska eventa: Weekend Food Festival i Ceste rovinjskih delicija.
 

Weekend Food Festival

 
Weekend Food Festival – najoriginalniji i najatraktivniji festival ove vrste u Hrvatskoj koji okuplja najznačajnije renomirane kulinarske zvijezde te eno-gastro experte iz cijelog svijeta i regije. Ovaj festival predstavlja jedinstvenu priliku za sve ljubitelje hrane da na jednom mjestu uživaju u najboljim svjetskim kuhinjama, ali i hrvatskim proizvodima.
 
Cilj WFF-a je na razmjeni kulinarskih znanja i iskustava te strasti i entuzijazma za gastronomiju kroz panele, majstorske tečajeve i popratne događaje. Gala večere, uz vrhunska vina, hranu i glazbu, jamče mjesto dobrih vibracija i inspirativnih iskustava.
 

Putevima rovinjskih delicija 

 
Putevima rovinjskih delicija jedinstvena je eno-gastro manifestacija koja okuplja neke od najpoznatijih rovinjskih restorana s jednim fokusom – pripremanje poznatih domaćih specijaliteta od autohtonih namirnica ovoga kraja.
 
Putevima rovinjskih delicija privlači sve veći broj posjetitelja, gurmana i ljubitelja autohtonih istarskih specijaliteta.

 


 

Uz snažnu, strastvenu i intenzivnu gastronomiju, istarska hrana i gastronomija bit će pravi užitak za vaša osjetila, a sve to možete pronaći u prekrasnom Rovinju.

Vidimo se u našem Studiju Pastello, smještenom nekoliko minuta ugodnog hoda od svih eno-gastro dragulja!